Inge van Duijnhoven
+31(0)6 41 544 549
info@van-duijnhoven.nl
LinkedIn

Werk

Meer weten over mijn aanpak? Hier een impressie van mijn werk.

De Grassen Vlijmen

Wissing Ruimtelijke Denkers voor gemeente Heusden en Van Wanrooij

De gemeente Heusden en ontwikkelaar Van Wanrooij willen De Grassen in Vlijmen ontwikkelen tot een nieuw woongebied. De plek spreekt tot de verbeelding. Het zicht op de toren. Het uitzicht vanaf de dijk. De rust, geborgenheid en voorzieningen van een dorp. Terwijl de stad Den Bosch onder handbereik ligt. De doelstelling is een gebied van 900 woningen dat door zijn onderscheidende karakter aftrek vindt onder woonconsumenten uit de gemeente zelf en de wijde regio van Den Bosch tot Waalwijk. 

 

Om een onderscheidende identiteit te scheppen die succesvol is, onderzochten we in samenwerking met Iris advies wat de consument wil, zoekt en wat hem inspireert. Voor De Grassen in Vlijmen hebben wij diverse workshops en een open dag georganiseerd met stakeholders en consumenten. We nodigden hen uit om mee te denken over de toekomstige identiteit van het gebied.

 

Stedenbouwkundig plan fase 1: Na een intensief voortraject is in een tweetal workshops met inmiddels 80 belangstellenden het stedenbouwkundig plan voor fase 1 gemaakt. Zowel deelnemers als gemeente en stedenbouwkundig bureau waren razend enthousiast over de inspirerende en snelle wijze waarop het plan tot stand kwam.